pondělí 30. prosince 2013

První závody máme za sebou!!!

Je to tady a je to za námi!!! 
Dlouhé přípravy a najednou je závod za námi. A jaký? No přece náš první neoficiální závod v králičím hopu, který jsme pořádali "Hop s králíkem do roku 2014".

večer předem bylo vše nachystané
V sobotu 28.12. jsme v Javornici přivítali celkem 38 závodníků z různých koutů naší země a různých věkových kategorií, kteří přijeli na novoroční závody v králičím hopu. Například jsme tu měli kamarády ze Svinčan u Pardubic, Chotěboře, Holic, Hradce Králové a dokonce až od Jablonce nad Nisou! Nejmladšímu účastníkovi bylo 5 let, nejstaršímu něco přes 60. Byly to naše první závody, které jsme pořádali, takové závody na zkoušku: abychom si vyzkoušeli organizaci takovéhoto klání a také, aby si naše milé a šikovné dětičky z našeho kroužku Králičího hopu v Rychnově nad Kněžnou vyzkoušeli atmosféru opravdových závodů. V příštím roce totiž bude závodů hodně, první hned koncem ledna a i my budeme na velikonoční neděli pořádat již oficiální závody. Ale nyní zpět k závodům.

slavnostní zahájení s hlavní organizátorkou Vlaďkou Bernardovou
Vše začalo v 9  hodin, kdy se všichni zaregistrovali a museli nechat své králíky zkontrolovat paní veterinářkou Šindelářovou, které moc děkujeme za pomoc, protože nášemu dvornímu veterináři panu Samkovi  onemocněla rodinka. V 10 se uskutečnilo oficiální slavnostní přivítání závodníků i velkého množství diváků a hned se šlo závodit. 


První disciplína ŠIKULKY byla určena dětem do 13 let, které byly úplně poprvé na závodech a kteří hopají s králíčky teprve od září. Děti se svými králíčky skákaly přes tzv. rovinnou dráhu s jedním zalomením. Všem dětem to šlo báječně a musíme je moc pochválit, ale stále je co se učit a trénovat.

Kryštof s Pínem
Anička a Kulíšek
Terezka a Milen
Lucinka a Sněženka
Filip s Bělouškou
zraněná Míša s Míšou

Po této kategorii nastoupili na "plac" FRAJEŘI. To byli již zkušení mazáci, kteří se pravidelně účastní závodů a většina z nich se letos zúčastnila i Mistrovství Evropy v Havlíčkově Brodě. Diváci mohli vidět rovnou dvě Mistryně Evropy - Karolínu Rejfkovou z Chotěboře a Anetu Školníkovou z Hradce Králové. V této kategorii byl postaven parkur a nebyl zrovna jednoduchý. Tyto závody jsme totiž většinou brali jako takový velký trénink před závodní sezónou, takže zde i někteří Frajeři měli králíčky, kteří byli na závodech poprvé. I přes to se bylo na co dívat a byl to koncert krásných skoků přes překážky.

Aneta Školníková
Andrea Kratochvílová a Amore Mio

Po Frajerech a pauze na oběd byli na řadě VETERÁNI. Závodníci zkušení i nezkušení - všichni nad 18 let. Všichni si vedli bravurně a velký obdiv mají maminky dětiček z našeho kroužku, protože závodily s králíčky také a vůbec si nevedly špatně! Kloubouk dolů a myslím, že jim se to moc líbilo.


Vlaďka s Bobíkem
Jindra a Oskárek
závodící maminka
mladé dámy rozhodčí

Poslední kategorie RODINKY byla asi nejatraktivnější a nejvíc zábavná jak pro diváky, tak pro samotné soutěžící. Do poslední chvíle totiž málokdo věděl, co to ty RODINKY vlastně jsou! Připravili jsme si totiž takové legrační překvapení. Jak název napovídá, soutěžilo se týmově jako rodina: králíčci byly dětičky a vodič králíčků jejich maminka nebo tatínek. Na hlavě měl každý králíček speciální čepičku a musel být veden na vodítku jako správný hopací králík. To byl ale závod!!! Padaly přímo časové rekordy a mnohdy jsme byli rádi, že na konci dráhy bylo podium o které se "králík" zastavil. Druhé kolo této disciplíny bylo však ještě zábavnější, vše se totiž otočilo a skákajícími králíky přes překážky byli rodiče a na vodítku je vedly jejich ratolesti. Z fotek je vidět, jaká to byla legrace a jsme rádi, že podium nikdo neposunul o pár metrů dál.

králík Kryštof
a HOP!
máma - králík rychle běží

Celý den utekl jako voda, takže nakonec jsme vyhlásili vítěze ve všech kategoriích a všichni soutěžící dostali drobné dárečky za tu vynaloženou celodenní námahu. Pevně věříme, že se všem závod líbil a hlavně to bylo fajn, protože se zase všichni kamarádi po nějaké době sešli pěkně dohromady.

zablblo se s balónkama
čekání na vyhlášení
Olga z Holic měla narozeniny
dojemné poděkování Ladě, Vlaďce a tátovi - od holek ze Svinčan
konec závodění, již se jen vyhlásí výsledky

Velký dík patří těm, kteří nás podpořili jak drobnými finančními, tak i věcnými dárky, patří k nim Dům dětí a mládeže v Rychnově nad Kněžnou (DÉČKO), Český svaz chovatelů v Rychnově nad Kněžnou, Zámek Potštejn, Sdružení pro regionální rozvoj a česko-polskou spolupráci, firma Apetit s panem Šípem st., firma Lemac Marketing s.r.o., Foto PROMA a především kamarádi ze Svinčan a celá rodina Bernardových. Velký dík samozřejmě patří všem, kdo se alespoň malinkou měrou podílel na organizaci :).

No a jak vlastně závody dopadly? 

V kategorii ŠIKULKY:
1. Natálie Bezdíčková z Holic s králíkem Vildou
2. Anička Moravcová z Králičího hopu v Rychnově s Fanny Golden Kids
3. Filip Ungrád z Králičího hopu v RK s Bělouškou
4. Lucinka Barvířová z Králičího hopu v RK se Sněženkou
5. Lucinka Barvířová z Králičího hopu v RK s Flagem
6. Terezka Šedivá z z Králičího hopu v RK s Milenem
7. Kryštof Moravec z Králičího hopu v RK s Pínem
8. Míša Ungrádová z Králičího hopu v RK s Míšou
11. Anička Moravcová z Králičího hopu v RK s Kulíškem

3 nejlepší ŠIKULKY
V kategorii FRAJEŘI:
1. Andrea Kratochvílová ze Svinčan s Hopíkem
2. Aneta Školníková z Hradce Králové s Kikky
3. Natálka Moravcová z Holic s Žolíkem

3 nejlepší FRAJEŘI
V kategorii VETERÁNI:
1. Víťa Dušek z Chotěboře s Goldíkem
2. Jindra Šíp z Chotěboře s Oskárkem
3. Lada Šípová z Chotěboře s Red Angelem
4. Martina Bernardová z Králičího hopu v RK s Tony
5. Vlaďka Bernardová z Králičího hopu v RK s Bobíkem
6. Gábina Moravcová s Fanny (maminka Aničky a Kryštofa)
7. Daniela Ungrádová s Bělouškou (maminka Míši a Filipa)
9. Helča Šárová s Cyrilem (maminka Terezky)
12. Marie Barvířová se Sněženkou (maminka Lucinky)

3 nejlepší VETERÁNI
V kategorii RODINKY:
1. Víťa a Zuzanka Duškovi z Chotěboře
2. Míla a Lucka Vojáčkovi z Chotěboře
3. Lenka a Ivetka Jandíkovi ze Svinčan

3 nejlepší RODINKY

Všem moc gratulujeme a doufáme, že se jim závodění líbilo alespoň tak jako nám. Podrobné výsledkové listiny si pak můžete stáhnout ZDE.

Další fotografie naleznete ve fotogalerii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.