čtvrtek 10. července 2014

Čtvrtek ve znamení dílniček

Jelikož je dneska čtvrtek a zase je nepěkné počasí, rozdělili jsme celý tábor do 3 skupin. Na programu byly tvořivé dílničky a učení se skoku vysokého. Snad se počasí umoudří a my si stačíme projít všemi skupinkami a ještě k tomu zaskákat, no uvidíme.

Martina s malou částí hopacích miláčků - má jen 2 kolena :)


První skupinka pod vedením Helenky byla pro nejmenší šikovné Hopáky. Tvořili různé věcičky z papíru, modelovali z modelíny, stříhali, barvili a u toho štěbetali. Vytvory vznikly opravdu krásné.

stříháme, barvíme, lepíme, tvoříme!!!

Helenka a její miláčci :)


Druhá skupinka starších Hopáků se šlo pod vedením Andrejky učit skákat výšku. Jelikož pršelo, tak roztáhli ve stanu koberec a šlo to jako po másle. Z našeho rychnovského kroužku exceloval Kevin s Filipem Ungrádem, protože skočili 70 cm. To na první trénink bylo víc jak dobré, nemyslíte?

Filip a Kevin + diváci


Třetí skupina byla pro Hopáky, které tíhnou k fotografii. Skupinku šesti hopáků vedla celý den až do večera Martina a všichni se společně naučili a vyzkoušili starou fotografickou techniku KYANOTYPII.
Není to žádná složitá věc, ale je to trochu na delší dobu, protože jsme si museli zcitlivět speciální papíry, udělat negativy anebo předlohy z květin a listů jako např. Anna Atkins (aglická botanička využívající tuto techniku pro své fotogramy rostlin).

Následující fotografie přiblíží i tuto dílničku a Hopáci, kteří se jí zúčastnili měli určitě velkou radost, jaké krásné fotky si vezou domů.


Šíma zcitlivuje papíry

jako Anna A. vyrábíme předlohy z rostlin a květů

ozářené UV zářením
vyvoláváme, ustalujeme a pereme ve vodě
pereme a mácháme
Pája je po mamince, focení má rád

Martina nás vyfotila a udělala negativy, které jsme si pak starou technikou vyhotovili, všichni byli spokojení a to je dobře! Jupííí!!

kámošky
Svinčanský tým s Míšou
Šíma s Míšou
negativy jsou připravéné do solária na osvit
 a nyní již osvícené UV
část práce šikovných Hopáků

digi foto - pravda focené starým sklem zn. Helios
fotografie vyhotovená starou technikou kyanotypií

Více fotografií naleznete ve FOTOGALERII.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.