pátek 30. ledna 2015

Cesta do Sempachu byla dobrodružná

Jak jsme slíbily včera v noci, vlastně jen asi 2 hodiny před odjezdem na 4. Mistrovtví Evropy v Králičím hopu, budeme vás informovat co nejvíce, co se tady děje - tedy alespoň z našeho pohledu.

Moc jsem toho nenaspala, když mě v 1:30 zazvonil budík, nemohla jsem spát, že by cestovní horečka, anebo předtucha z kvalitní jízdy? Takže dohromady tak 1,5 hodinky spánku? Dobrá bilance. Plán odjezdu byl na 2:00, start z Promy - Vlaďka a Martina, Nikču vyzvednout o hodinu déle kousek za Hradcem Králové. Do Prahy to nešlo spát a když už jsem upadla do spánkového bezvědomí, už jsme byly na Rozvadově - přechodu do Německa. To bylo 6:00 ráno.
No toto? Pohled zalepeným okem na spoustu sněhu byl víc jak udivený...

nahoře Rozvadov, dole již německé dálnice

Prý už to začalo za Plzní, před Rozvadovem byl kamion v příkopě a to jsme netušily, že ten roztomilý snížek, vánice, silný boční vítr a led na silnici nás budou doprovázet přes celé Německo. Blahořečily jsme českým silničářům, někdy se jelo v koloně rychlostí max. 40 km/h. Zimní turborychlost :)

No ale co... nám to nevadilo! S kusem masa mezi chleby, bylo vše hned veselejší.

mňam, řízek!!! já jsem správná Čecha...
Pěkně jsme to valily, co to dalo, občas jsme jely v koleně za dvěma sypačema se šíleně širokými radlicemi a stavělo se jen na protáhnutí, omytí oken a doplnění benzínu.


Před rakouskými hranicemi nám už z toho trošku "hrabalo" - teda vlastně mě, ale sranda byla a pak ty panoramata ve Švýcarsku, jéje. No a švýcarské dálnice mají vyhřívání, tudíž na nich sníh jednoduše nebyl, takže jsme na to šláply a do Sempachu jsme dofrčeli přesně ve 14 hodin. Dnešní bilance tedy je: necelých 12 hodiny jízdy v parádním zimním marastu, necelých 1000 km za námi.
 
juchůůůů kopečky a snížek, ty já mám nejradši

Halu na registraci jsme chvilku hledaly a udělaly si trošku okružní jízdu Sempachem, bohužel ještě nevisely směrníky, ale víme kde co je a kam zítra na kafíčko. Po rychlé registraci jsme již frčeli do Luzernu, ubytovat se, zaparkovat, maličko projít a do hajan, máme toho plné zuby...

Takže zítra! Držte nám palce, již máme míting v 6:30 ráno v Sempachu, budou hned rovinky a dálka s výškou.


Luzern - Švýcarsko

noční Luzern - Švýcarsko

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.