čtvrtek 22. ledna 2015

Týnišťská laťka s Rexem byla dobrým rozjezdem

První závody sezóny 2015 jsou za námi!
V sobotu 17. ledna 2015 v Týništi nad Orlicí náš hopací spolek Králičí hop RK uspořádal první závody této sezóny s názvem Týnišťská laťka s Rexem. A ač to měly být původně takové malé a tréninkové závody, především před nadcházejícm lednovým Mistrovstvím Evropy ve Švýcarsku, byly to parádní závody v plném počtu závodníků v Králičím hopu, sportu, který se raketově šíří po celé naší republice. Nakonec se nám přihlásilo 32 závodníků s cca 133 starty.
Proč ale s Rexem? Odpověď je naprosto jednoduchá: Na Bobkárně, jak se říká základně Českého svazu chovatelů v Týništi nad Orlicí, se totiž chystala velká výstava králíků - REXŮ. Byla to již 45. výstava Rex klubu ČR.

ceny pro vítěze

připravená lehká rovinka



Ale zpět ke králičím závodům. Byly to klasické závody a závodilo se ve 4 disciplínách - rovinka, parkur, výška a dálka. Prostory Bobkárny byly fajnové a hlavně velké a původně jsme nečekali, že bude o závody takový zájem. Přijela si k nám poprvé zazávodit spousta nových tváří, např. Terezka z dalekého Děčína nebo Viki z Prahy a spousta dalších a na to, že to byly jejich první závody, tak si nevedly vůbec špatně. 
 
Vikča se svým Bobkem letí přes překážky

publiku se závod líbil

Závod v rovinné dráze byl tříkolový a byl pořádně nabitý, protože v lehké třídě bylo 39 startů, ve střední 20 a v těžké 6 startů. Kola se sčítala a výsledky byly dost zajímavé, některým králíkům se ani moc nechtělo skákat a Skrvnka Barborky z Lanškrouna si v půlce rovinky dokonce sednul a pořádně si zívnul :), je to teda pěkný komik. Většina králíků byla jak na pérkách.

Skvrnka Báry z Lanškrouna je správný komik :)

hop, hop, jsi šikulka, to přeskočíš

Natálka

Nikča

Občas jsem vás stačila vyfotit se svýma ušákama, všem to moc sluší a moc se omlouvám těm, které jsem nestihla, příště mě chytněte za rukáv a nechte se vyfotit. Na obrázku níže je jen pár Hopáků z lehké rovinky, které jsem stačila zachytila po doskoku do cíle.


Pro některé naše Hopáky z našich kroužků KHRK to byl další úspěšný závod, pro většinu děvčat ze ZAČÁTEČNÍKŮ to byl závod druhý, ale všichni měli premiéru v parkuru a např. pro Natálku to byl úplně první závod. Musíme je moc pochválit, šlo jim to velmi dobře a zápolí jako ostřílení závodníci. 


Ivuška s Lejmisem

Eliška s Pínem

Natálka s Kubou

Áďa se Sisi

Sárinka s Černouškem

Bohužel dost našich Hopáků sklátila nemoc, takže ač byly závody doslova u nosu, museli ležet doma v posteli. Tak snad příště. Z POKROČILÝCH se zúčastnily naše dvě šikovné stálice - Lucinka a Verunka a jejich více jak roční trénování začíná přinášet ovoce, což nám - vedoucím, dělá velkou radost.

Lucinka s Flagem

Verunka a její Vašík


Vlaďka s Apollonem

Máme obrovskou radost!!! Protože Lucinka Barvířová s Artemis vybojovala ve středním parkuru 2. místo. GRATULUJEME!!!
 
Po rovinkách následovala výška, kde závodilo celkem 7 závodníků, tento závod začínal na základní výšce 50 cm a byl pod jasnou taktovkou Ivetky Jandíkové. Všichni však byli borci a nám zde chyběl náš výškař Filip Ungrád, který byl nemocný.

soustředění Iventinky ze Svinčan s Angel of Peace před skokem
Vítězný skok Angel of Peace s Ivetkou Jandíkovou můžete vidět na videu Milana Rolečka ZDE.

úspěšný vítězný skok 75cm, Iventinka ale už dále nepokračovala

Po obědě, kdy jsme všichni zbaštili obrovský řízek, se závodilo v parkurech - ty byly obdobně jako rovinka ve třech třídách. V lehké třídě jsme viděli 32 startů, ve střední 10 a v těžké 6 startů. Parkur byl jednokolový, tak jak to rozhodčí před začátkem závodů vyhlásili, tudíž vše běželo jako po másle.


Natálka a Hugo

Hugo HOP!

až budu velká, budu taky Hopanda :)

A ZASE OBROVSKÁ RADOST!!! V parkurech se nám taky dařilo! Lucinka Barvířová s Artemis vybojovala v lehkém parkuru 1. místo!!! Vlaďka Bernardová v těžkém parkuru 2. místo a Martina Bernardová v těžkém parkuru 3. místo! Gratulace všem!!!

Chcete-li vidět vítězný běh Lucky Barvířové v lehkém parkuru podívejte se na video Milana Rolečka.

 
konferenciér Vláďa Hulman
konferenciér Standa Bernard

Poslední disciplínou dne byl skok daleký, kterého se zúčastnilo celkem 8 závodních dvojic. Začínalo se na 100 cm a byl to rychlý závod. Vyhlášeny byly jenom první dvě místa, protože ostatní závodníci neskočili základní dálku. Byl to fofr, že jsem ani nestačila vytáhnout foťák, tak tedy příště.

Naty, David a Nikča - sluší jim to :)


Paolino závod kontroloval z tříkolky


Vše se tedy krásně zadařilo, vše klapalo dle plánu a všichni, kdo přijel se zdáli být spokojení. Skvěle jsme si zazávodili a po rychloúklidu jsme ještě nakonec udělali slavnostní vyhlášení výsledků.

netrpělivé publikum čeká na vyhlášení disciplín u kterých se nevědělo pořadí

připravené stupně vítězů

stupně vítězů: rovinná dráha - nahoře lehká, vlevo střední, vpravo těžká tř.

stupně vítězů: parkur - nahoře lehká, vlevo střední, vpravo těžká třída

stupně vítězů: nahoře výška, dole dálka

A i ti, co nic nevyhráli, neodjeli domů s prázdnou - každý dostal upomínkový list a taštičku plnou věciček a tradičně se prošel po stupních vítězů, to aby tam příště stál i on.


 


pěkně jim to jde, příště tam třeba budou stát oni
A jak dopadly naše děti z Králičího hopu RK v Rychnově nad Kněžnou? Naprosto skvěle! Všem gratulujeme a chválíme je!

VÝSLEDKY KHRK:
Lehká rovinka (39 startů):
  4. Martina Bernardová s Tony
  8. Ivuška Rolečková s Lejmisem
  9. Eliška Frimlová s Pínem
18. Lucinka Barvířová s Flagem
21. Ivuška Rolečková s Winnie GK
23. Verunka Samková s Vašíkem
24. Áďa Škopová se Sisi
25. Sárinka Dobiášová s Černouškem
27. Natálka Moravcová s Kubou
32. Áďa Škopová s Panem Lysinkou
33. Vlaďka Bernardová s Apollonem GK
36. Sárinka Dobiášová s Lízinkou
38. Natálka Moravcová s Karamelkou
39. Eliška Frimlová s Bobíkem

Střední rovinka (20 startů):
  2. Lucinka Barvířová s Artemis GK
  9. Martina Bernardová s Herkulem
10. Vlaďka Bernardová se Chcípákem
14. Verunka Samková s Carusell
18. Lucinka Barvířová se Sněženkou

Lehký parkur (32 startů):
  1. Lucinka Barvířová s Artemis GK
11. Martina Bernardová s Tony
13. Áďa Škopová s Panem Lysinkou
17. Áďa Škopová se Sisi
19. Lucinka Barvířová s Flagem
20. Ivuška Rolečková s Lejmisem
21. Sárinka Dobiášová s Černouškem
23. Eliška Frimlová s Pínem
24. Ivuška Rolečková s Winnie GK
26. Verunka Samková s Vašíkem
29. Natálka Moravcová s Kubou
30. Sárinka Dobiášová s Lízinkou
31. Eliška Frimlová s Bobíkem
32. Natálka Moravcová s Karamelkou

Střední parkur (10 startů):
8. Verunka Samková s Carusell
9. Lucinka Barvířová se Sněženkou

Těžký parkur (6 startů):
2. Vlaďka Bernardová se Chcípákem
3. Martina Bernardová s Herkulem
5. Vlaďka Bernardová s Apollonem GK
6. Vlaďka Bernardová s Kevinem

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY:

ROVINKA
PARKUR
VÝŠKA
DÁLKA

Kdo se v reportáži nenašel na fotkách, pak se podívejte na KOMPLETNÍ FOTOGALERII. No a kdo se tam i přesto nenašel, moc mě to mrzí a příště mi musí vlézt přímo před objektiv a zařvat: cvakni!!! :)


Děkujeme všem, co jste přijeli a užili si den s námi a především děkujeme všem, kdo se na závodě podíleli, všem maminkám a tatínkům a dalším příznivcům, kteří nám ochotně pomáhali při přípravách, v průběhu a hlavně také těm, kteří neodjeli domů dříve a byli tak správnými kamarády a zůstali do konce a pomohli při úklidu. Velký dík patří všem rozhodčím a především my - organizátoři - Vlaďka a Martina Bernardovy z KHRK děkujeme ČSCH v Týništi nad Orlicí za propůjčení haly na závod, předsedovi ČSCH ZO RK Vláďovi Hulmanovi a Standovi Bernardovi za konferenciérské služby, Marušce Barvířové za pomoc v kanceláři a především zpracování výkonnostních průkazů, Mirkovi Samkovi za veterinární dozor a Helence Šárové, která pomohla s přípravou den před závodem, ač se sama závodu pak neúčastnila. Velký dík patří DÉČKU - DDM v Rychnově n.Kn., firmě Darwin, Královéhradeckému kraji, firmě Narex a dalším za podporu.

Tak zase příště, hop, hop, hop, na Mistrovství Evropy to je již jen skok!

za Králičí hop RK na stupních vítězů: zleva: Vlaďka Bernardová 2. TR, Lucka Barvířová 1. LP, 2. SR, Martina Bernardová 3. TP



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.