sobota 31. ledna 2015

Bleskově z 1. dne ME v Králičím hopu v Sempachu

Ahojte Hopáci,

je skoro půlnoc, máme za sebou VELMI náročný den a další nás čeká zítra. Takže report bleskově, ve zkratkách, zvědaví jste stejně hlavně  na fotky.

V Sempachu jsme se sešli již po 6. ráno, kde proběhl již mírně bouřlivý míting před závodem. Organizátor s překladatelkou Chester řekli pokyny. Jak jsme byli rozčarovaní, když pravidla, dle kterých se zde budou závody posuzovat, jsou v některých věcech dosti odlišná od těch standardních evropských. Připraveny byly červené koberce, 1m široké a např. dikvalifikace nastane, překročí-li králík všema čtyřma tlapkama právě tento koberec.  Časový limit 1minuta, max. čas 1:30 minuty. První běh kvalifikační, kdo udělal více jak 3 chyby, nepostoupil do finále a v závodě končil. 

ranní míting

Těšili jsme se na pořádnou ROVNOU rovinku, ta se však uskutečnila pouze v lehké třídě, v dalších třídách byl koberec do pravého úhlu zahnutý a pozor! platilo i zde toto pravidlo. Však uvidíte dále na dalších fotkách.

pohled do haly


Další rozčarování přišlo, když se vlastně nedalo pořádně kde rozvičit - k dispozici pouze dvě krátké dráhy o třech překážkách, na které mohli vstoupit pouze závodníci bezprostředně před startem. KONTROLOVALO SE TO! Tudíž pokud byl na startu 20. závodící, na rozvičovací dráze před halou bylo umožněno se rozcvičit 21. a 22. účastníkovi, o patro výše, kde byli ustájeni králíci byla druhá dráha, zde se mohl rozcvičovat pouze 23. a 24. v pořadí. Na otázku, kde se mohou králíci rozběhat bylo odpovězeno: VENKU. U klecí se také nesmělo pobíhat s králíky, alespoň já jsem za to byla řádně sprdnuta...

rozcvičovací dráha před závodní halou

tady můžeme vegetit, ale nepobíhat s králíkem!

klece jsou ale parádní

Na plánu dne byly rovinky, skok vysoký a daleký. Závodit se začalo v cca 7:15 ráno lehkou rovinkou. Koberec připláclý skoro na zdi, jinak všude volno, no asi to tak mělo být. V lehké rovince bylo 95 startů, kvalifikovalo se do finále pouze 23 závodníků. Martina s Herkulesem a Vlaďka s Apollonem se kvalifikovaly, takže byla radost největší.

Petra s Féfulí

Ve finále králíci běhali proti slunci, v podstatě každý měl trochu jiné podmínky, jak se slunce otáčelo, někdo měl stínu více, někdo méně. Stačilo směr běhu otočit anebo posunout na koberec uprostřed haly. Co nás namíchlo byly neuklizené bobky na dráze, což např. ve finále čmuchala Apollona zaseklo na jedno místo a než se rozpohyboval, byl diskvalifikovaný za překročení času. Na podaný protest, bobky na dráze se jen hlavní organizátor pousmál. Je to tedy fér?

zalomená střední rovinka

Nikča s Paulem Walkerem
 
Vlaďka se Chcípákem

Hádejte v kolik hodin se doběhly rovinky. V 18:15 a víte proč? V lehké třídě rovinek bylo 95 startů, ve střední již jen 83, v těžké třídě 37 a v elitě již pouze 15. O výsledcích vás nemůžu infomovat, protože jsme se doteď žádné výsledkové listiny nedočkali. Ale co se tak šuškalo a jasně vyšlo najevo, tak Mistrem Evropy v lehké třídě je Barborka Kohoutová, ve střední Lada Šípová a v těžké také Lada. Do finále elitní třídy prošla pouze Lada a Sara Zurch - ty bojovaly o 1. místo, které nakonec získala Sara. Ale výsledky jsou neoficiální, elita je na 100%. V elitě by pak nebylo uděleno 3. místo, tak o něj nakonec bojovali další tři nejlepší závodnice, ač se jakoby oficiálně do finále nedostali, mezi nimi i Gabča Pavlíčková, která ho bohužel nevybojovala, ale zápolila skvěle. Všem moc gratulujeme!


Nikča Šváchová s Why not na dost záludné překážce

velmi nepříjemná překážka, skočilo ji jen velmi málo ušáků

Byl to pěkný mazec, všichni pěkně unavení. A to se měla skákat ještě výška a dálka. Podívejte na fotku jakou krásnou výškovou překážku připravili. Tak pro mne v pohodě, já jsem vysoká, ale co ty malý holky, asi to vodítko přes bočnici těžko přehazovali.


diskuse nad překážkou

S Vlaďkou jsme odjížděli něco okolo sedmé večerní a to teprve začala skákat výška, do které bylo přihlášno 65 startů. Prý se bude zvedat po 10ti cm, což rozčarovalo dost našich borců. Výška se skákala až do noci, ale to už nemám pořádné informace, protože jedna partička dětí odjela domů dost pozdděd a ti co nevypadli, tak jestli neupadli únavou, tak tam skákají dodnes... :)


P.S: Organizátor chtěl výšku přerušit a začít zítra na 70cm, což mu tedy neprošlo a je to pěkná blblost, když jsou králici rozskákaní, výška se přesunula na zítřek. A prý to bude ještě zajímavější.



Zítra se začíná závodit v 6:00, poběží se parkury lehký a střední najednou, pak prý bude skok daleký a pak těžká a elitní třída. No tak to bude zajímavé.

Další fota dodělám během zítřka a zítra se těšte na další report a třeba i výsledky, pokud neumřeme únavou.

Tak dobrou noc!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.